Thomas Smith deze maandag in premiere

Deze maandag gaat Thomas Smith in premiere in Nederland met zijn nieuwe avondvullende programma Strak. Badaboom heeft Thomas al zien try-outen en we kunnen melden dat Utrecht zich de 27ste februari op kan maken voor een memorabele premiere in de Stadschouwburg.

Thomas Smith is één van de grappigste zuiderburen die we hebben. Hij staat bekend om zijn improvisaties en met zijn energie en absurde gedachtesprongen heeft hij een geheel eigen stijl binnen de Nederlandstalige comedy ontwikkeld. Met deze nieuwe show trekt hij deze stijl letterlijk Strak.

Zijn nieuwe show heeft een zeer actueel thema. Namelijk de Brexit van Thomas Smith, over de breuk met zijn vaderland. Thomas is namelijk geboren in Nederland en is een zoon van Engelse ouders, die al nagenoeg zijn hele leven in Vlaanderen woont. Toen vorig jaar bekend werd dat het gros van zijn Engelse landgenoten in een historisch referendum voor Leave en dus de intussen veelbesproken Brexit kozen, dacht Thomas: “Enough is Enough!” Smith was zo ontzet door deze radicale afscheuring, dat hij prompt koos voor zijn eigen Brexit. Sinds januari 2017 is die Brexsmith een feit: De comedian kreeg zijn Belgisch paspoort en gaat voortaan als Belg door het leven.

Breken met je vaderland, een nieuwe nationaliteit: het doet iets met een mens. Net als een halve eeuw oud worden. Want alsof zijn bewuste natieswitch nog niet voldoende verandering in het leven van de sympathieke Antwerpenaar met zich meebracht, viert Thomas Smith dit jaar ook zijn 50e verjaardag. Twee monumentale mijlpalen om even bij stil te staan, zij het noodgedwongen in een podiumbrede spagaat. Want zowel over die dubbele Brexit als over die symbolische kaap van 50 zomers is het laatste woord nog niet gezegd, als het van de gevierde comedian afhangt.

Dat is dan ook exact wat Thomas Smith doet in zijn nieuwe zaalshow STRAK, waarmee hij binnenkort voor het eerst tegelijk door Vlaanderen én Nederland trekt.

PREMIERE Maandag 27 Februari Stadschouwburg Utrecht.

Klik HIER voor kaarten

En gelijk daarna is Thomas in Amsterdam in Bellevue te bewonderen;

Dinsdag 28 februari Bellevue

Woensdag 1 maart Bellevue

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *